Hvad siger de professionelle it-kvinder

 “I IT BRANCHEN ER RIGTIG MANGE DYGTIGE KVINDER”

Serina Klejstrup er CEO for rekrutteringsfirmaet Electi ApS. Hun har stor opmærksomhed på at tiltrække flere unge piger til it-branchen. Serinas erfaringer med rekruttering viser, at kvinder typisk undervurderer deres kompetencer – hvilket der er absolut ingen grund til! Der er god plads til flere kvinder, og kvinderne gør det if. direktøren rigtig godt her.

mmm

“TEKNOLOGIEN ER SÅ VIGTIG FOR SAMFUNDET”

Maria fik i anledning af et studiejob mulighed for at arbejde med hjemmesideudvikling og kom senere  til at interessere sig for e-handel. Efter studiet har hun primært arbejdet i IT branchen og gør det stadig. Maria interesserer sig for de bagvedliggende processer, fx bag en webshop:

“Det er spændende at analysere de forskellige procesbehov og omsætte dem til forretning. IT er spændende, fordi teknologien er så vigtig for samfundet. Der er mange ting, som ikke fungerer, medmindre der ligger nogle stærke IT-processer bag!”

 

“JEG SYNES JEG GØR EN ENORM FORSKEL MED MIT ARBEJDE”

 June er multimediedesigner og arbejder hos Mediehuset Herning Folkeblad, hvor hun løbende videreudvikler hjemmesiden. Hun tænker altid på, hvordan “brugerne i den anden ende” kan få noget godt ud af det, når hun udvikler en ny feature eller et nyt model.

 

Du ligner da ikke én der læser it!”

 

Kvindelige it-studerende kan møde forundring. Heldigvis er der ofte positiv overraskelse, når omverdenen finder ud af, at it-kvinder er helt almindelige og lige så forskellige fra hinanden som i resten af samfundet.

“VI ER GODE TIL AT FÅ STRUKTUR PÅ”

Alligevel ser det ud til, at der er noget, som særligt kvinder er gode til: At få systematik og struktur på, at organisere arbejdsprocesser og at prioritere opgaver. På datalogistudiet i Aarhus betyder det, at pigerne nemt får og indtager en lederrolle, når man arbejder i teams.