Baggrund

It-branchen og it-branchens tekniske leverandøruddannelser har på trods af deres unge historik opnået et ry som værende et drenge-/mandeområde. Branchen har gennem en længere årrække beklaget en mangel på kvindelige medarbejdere. Dermed går denne vækstbranche ikke alene glip af de faglige bidrag, synspunkter og kompetencer, som netop kvinder kan spille ind med, men også af en betydelig talentmasse. Det er tiltrængt at få øjnene op for ”det” piger kan og vil med it – allerede i uddannelserne!

Der er gennemført en lang række tiltag: Fx undersøgelser om socialisering, profilering af kvindelige rollemodeller, aktiviteter for 9. klasse og indsamling af international inspiration. Alligevel må man konstatere, at det er yderst vanskeligt at tiltrække piger. Forklaringer peger især på forestillinger om det sociale miljø i virksomheder og uddannelsesinstitutioner, som en af de faktorer der afholder pigerne.

Branchen burde egentlig være attraktiv for piger, med sine fysisk ligestillede konditioner, gode lønninger, driftige små og store arbejdspladser samt ofte fleksible arbejdstider og –vilkår. Især mangfoldigheden af arbejdsområder burde være et aktiv. Her er plads til både indadvendte og udadvendte personprofiler, teamplayers og  individualister, tilhængere af systematik og af kreativ udfoldelse.

Der findes endda en række vejledningsværktøjer og orienteringsmuligheder. Dog står det uklart, hvordan værktøjerne bruges i den konkrete vejledningspraksis, især i betragtning af de stramme konditioner omkring krav til ungevejledningen.