XX-it på Danmarks Læringsfestival

26. marts 14: <XX-it> var flot repræsenteret på Danmarks Læringsfestival i Bella Center. Ligestillingsminister Manu Sareen og direktør for IT-Branchen Morten Bangsgaard indledte konferencedagens store åbningssession om piger og it. Ministeren fremhævede de mange muligheder, som piger endnu går glip af ved ikke at skele til it-uddannelser – alt imens it-branchen tørster efter talenter, og flere kvinder ville definitivt kunne gøre en forskel!

Sammenlagt ville ikke kun pigerne og de tekniske brancher have gavn af et mindre kønsopdelt arbejdsmarked –  en stor mangfoldighed gavner generelt begge køn og på alle arbejdspladser.

Undervisere fra flere af <XX-it>´s partnerinstitutioner bidrog dels med veloplagte oplæg fra den store scene. Oplægsholderne kunne berette om de praksisnære metoder, som man havde udviklet i løbet af projektet og de effekter, man derigennem havde opnået hos pigerne.

Tønder Handelsskole og HTX Mercantec i Viborg havde sendt i alt 6 piger fra 1., 2. og 3.g, der lynhurtigt indgik i et højproduktivt team. Pigerne havde kastet sig ud i en krævende  videoproduktion, der foregik over konferencens 2 dage.